Brigitte De Man - Cranio Sacraal Therapie
Welkom - Wie ben ik - Een beetje geschiedenis - Waarom Cranio Sacraal Therapie - Boek
Een sessie - Voor wie - Ervaringen van cliënten - Praktisch - Contact - Links - Samenwerking - Extra's

Wanneer een draadje wordt aangeraakt komt het hele web in beroering

Een sessie
Via lichte aanraking maak ik contact met het lichaam én met het cranio sacraal ritme van de cliënt. Subtiele scheefstanden en/of verstoringen in het ritme worden gevoeld. Door zachte manipulatietechnieken toe te passen krijgt het cranio sacraal systeem de kans om zich te corrigeren. De ritmische kracht van het hersenvocht zal helpen om de botjes terug op hun plaats te laten komen. Het bindweefsel wordt uitgenodigd om zich (terug) vrijelijk te bewegen. We maken hier letterlijk gebruik van de zelfhelende krachten in het lichaam.

Cranio Sacraal Therapie

Tijdens de sessie komt het lichaam in een diepe ontspanning en kunnen de batterijen terug opgeladen worden. Spanningen in het lichaam kunnen verminderen, emotionele, verborgen trauma's in het bewustzijn komen. Er kan dan Somato Emotional Release toegepast worden. Een techniek waarbij gepraat wordt met de cliënt en de plek waar hij/zij de pijn/verdriet/boosheid,... in het lichaam voelt.

Je zou Cranio Sacraal dus ook kunnen omschrijven als lichaamsgerichte gesprekstherapie.

De voornaamste taak van een cranio sacraal therapeut is het aanbieden van die enorme rust en helderheid die je als cliënt ervaart wanneer je in contact komt met je eigen lichaam en geest.