Brigitte De Man - Cranio Sacraal Therapie
Welkom - Wie ben ik - Een beetje geschiedenis - Waarom Cranio Sacraal Therapie - Boek
Een sessie - Voor wie - Ervaringen van cliënten - Praktisch - Contact - Links - Samenwerking - Extra's

Aanraken is de fysieke bevestiging van ons bestaan

Waarom Cranio Sacraal Therapie
Onze hersenen zijn de baas van ons lichaam. Zij zorgen ervoor dat ons hart klopt, dat wij ademen, voedsel kunnen opnemen en verteren, wij kunnen zien, horen, proeven, ... bewegen, lezen en schrijven, nadenken, gevoelens hebben, ...

Voor het goed functioneren van onze hersenen is een gelijkmatige circulatie van het hersenvocht – 150ml bij een volwassen persoon - van het grootste belang. Het is het cranio sacraal systeem dat hiervoor verantwoordelijk is. Hersenvocht wordt doorheen de hele hersenmassa gestuwd, levensnoodzakelijke voedingsstoffen worden afgegeven, afvalstoffen opgenomen waarna het hersenvocht terug afgevoerd wordt in de bloedbaan. Per dag wordt er op die manier een halve liter hersenvocht aangemaakt en afgevoerd.

Elke verstoring of verkleving in de schedelnaden, spanningen in de organen die dit doorgeven aan het omringende weefsel, de stand van wervels of bekkenbeenderen en spanningen binnen de hersenvliezen, kunnen ervoor zorgen dat wat binnen de hersenvliezen leeft niet over zijn maximaal mogelijke ruimte beschikt en dus ook niet zijn maximale expressiemogelijkheid kan bereiken.

Ook emotionele spanningen, verdriet, boosheid, frustratie..., zullen een weerslag hebben op ons lichaam. Alles wat we meemaken kruipt (jammer genoeg soms) niet in onze ‘kouwe kleren’.

Een volwassen lichaam bestaat uit +/- 60% water. Een goed functionerend cranio sacraal systeem stimuleert uiteraard ook de stroming van alle andere lichaamsvochten – denk maar aan zuurstofrijk bloed, immuuncellen via de lymfe, afvoer van afvalstoffen via de nieren, enz..., en bevordert hierdoor onze gezondheid.